Endre tekststørrelsen
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk på + for å forstørre eller – for å forminske.
Skyting
Skyting trenger ikke å være en dyr hobby. Våpen og hørselsvern kan du låne. Ellers behøves ikke spesielt utstyr. Til og med opplæring kan vårt skytterutvalg ordne.

Skyting er en idrett for folk i alle aldre. Under har vi listet opp litt informasjon om hvordan dette foregår.

I Vest-Agder skytes det med salonggevær kaliber 22, eller miniatyrgevær som det også kalles. Det er ingen rekyl i dette geværet så man behøver ikke frykte å få vondt i skulderen, det smeller heller ikke så mye. Kikkertsikte er dog ikke tillatt.

Vi skyter i tre forskjellige stillinger: liggende, stående og 1/4 match. 3 forskjellige stevner arrangeres innendørs. Dette er kne/ligg, stående og 1/4 match:
1.Kne/ligg - prøveskudd først. Deretter følger 5 skudd kne, 2 ganger 5 skudd liggende og avslutter med 5 skudd kne. Maks oppnåelige poengsum er 200.
2.Stående - prøveskudd først. Deretter 6 ganger 5 skudd stående. Maks oppnåelige poengsum er 300.
3.1/4 match - prøveskudd først. Deretter følger 2 ganger 5 skudd liggende, så 2 ganger 5 skudd stående og til slutt 2 ganger 5 skudd knestående. Maks oppnåelig poengsum er 300.

I tillegg til stevner i Kristiansand arrangeres det også 2 stevner i året på Fosselandsheia(mellom Feda og Flekkefjord). Her skytes det på 50meters bane utendørs. Stevnene er som regel i begynnelsen av juni og i midten av august. Det finnes ingen 50meters bane i Kristiansand, derfor legges turen til Fosselandsheia.

Geværer og hørselvern har skytterutvalget til utlån, skudd får man kjøpt til 70 øre pr skudd. Pris for deltakelse på stevne er kr. 75,-(pr stevne)

I Kristiansand er det trening hver onsdag i den nye hallen på Hellemyr fra kl. 18.00 til 20.00. Innetreningen starter opp onsdag 10. januar 2018 og avsluttes ca. 20. juni for sommeren. Oppstart i august/september før vi avslutter ca. 1. desember.
I Kvinesdal er det trening i Kvinesdalshallen hver mandag fra kl. 18.00.

Dersom noen er interessert i å prøve, kontakt en i utvalget eller møt opp på trening. Vi hjelper deg/dere i gang!!
Vi kan anbefale å ta med jakke, da ligger man litt mer stødig. Å ligge i t-skjorte anbefales ikke.

Møt opp og TREFF nye venner!
Velkommen til nye og gamle skyttere.

Skyting

Resultater

Ta kontakt med leder av skytterutvalget dersom det er noe du lurer på!

Jan Owe Ødegaard

Øvrige utvalgsmedlemmer:
Roald Stallemo
Thor Arvid Hansen
Finn Olav Haneberg

Kontakt oss

Følg oss

Samarbeidspartnere

DESIGN + CMS NETPOWER.NO